Top

Raluca Zdrobis

Mă implic în acțiuni de voluntariat de mulți ani deja si pentru voi, cei care mă știți de ceva vreme, nu mai este de mult o surpiză. Am organizat evenimente de strângere de fonduri, am alergat la maraton, am organizat echipe care au alergat la maraton, am strans bani pe Galantom, mi-am donat ziua de naștere, sunt abonată prin sms lunar la mai multe campanii, am stat pe scaun pentru parinții care trebuie să o facă pe bune, am pus umărul la amenajarea caselor HHC, am organizat Copacul Dorințelor pentru copiii Asociației Touched Romania și am adus laolaltă oameni mari, cum ar fi cei din redacțiile trustului Ringier sau Dana Rogoz, pentru a face bucurii oamenilor mici și mai puțin norocoși în viață. Și multe, multe altele, pe care nici nu le mai țin minte, căci toate au fost făcute cu inima și nu pentru a fi trecute la catastif.

Un costum de 30.000 lei pentru o cauză nobilă

Prin urmare, nu puteam trece peste vestea asta fără a o menționa, căci mă bucură tare!

“Un costum bărbătesc marca SARTO bespoke a fost vândut cu 30.000 lei (6500 euro) la Balul Caritabil anual, intitulat Edelweiss Dinner, organizat de HOSPICE Casa Speranței în data de 5 iunie 2019. Evenimentul s-a concentrat, ca de fiecare dată, pe strângerea de fonduri în urma licitației cu obiecte donate de către colaboratori și parteneri. Aflat la a treia participare, brandul SARTO bespoke a oferit un costum bespoke din țesătură Scabal, care a pornit de la suma de 1.600 euro și s-a adjudecat cu 6.500 euro.”

Și dacă vă întrebați de ce ar plăti cineva o sumă așa de mare pentru un costum, trebuie să aflați că fiecare costum bespoke este realizat în atelierul SARTO propriu din București și necesită peste 60 de ore de manoperă din partea unor croitori talentați, a căror experiență de peste 30 de ani își pune amprenta pe fiecare detaliu. Tiparul se desenează pentru fiecare corp, coordonatele măsurate fiind suficiente pentru a reda cu perfecțiune ținuta. Beneficiarul costumului (deocamdată anonim) se va bucura de un produs absolut unic, a cărui creație se va baza pe cerințele și stilul său.Unice prin calitatea, finețea și distincția care le caracterizează, țesăturile Scabal sunt un etalon al rafinamentului vestimentar. În prezent, Scabal este apreciat deopotrivă pentru activitatea de producător și retailer de costume, jachete și cămăși barbătești, precum și pentru producerea unora dintre cele mai fine țesături din lume.

Conceptul SARTO presupune reunirea a două componente foarte importante: pe de-o parte confecționarea unei vestimentații complete bespoke – construită de la zero, pe comandă, pentru bărbați, iar pe de altă parte, oferirea unui serviciu de consiliere vestimentară la cele mai înalte standarde.

Dar, până la urmă, nu au fost plătiți 6.500 euro pentru un costum, au fost donați 6.500 euro pentru o cauză nobilă. HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

“Ne bucură și ne onorează colaborarea cu SARTO, un parteneriat devenit deja tradiție, care vorbește despre frumusețea binelui și puterea fiecăruia din noi de a ajuta acolo unde este cu adevărat nevoie. Împreună, putem face cu adevărat o diferență pentru copiii și adulții afectați de o boală incurabilă și ne bucurăm că SARTO ne susține în acest demers. E o dovadă în plus că HOSPICE suntem toți!”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

Pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative pot fi sprijinite cu o donație (https://www.hospice.ro/doneaza/) sau cu un sms la 8844 cu textul TIMP (2 euro pe lună). Dacă vreți să ajutați, nu este nevoie să donați 6.500 euro, însă 2 euro pe lună, nici prețul unei cafele în oraș, face diferența. Cu gesturi mici se fac fapte mari!

Z

Comments

  • 17/07/2019

    Trandafir Mihaela Anabela

    Si frumoasa și filantropia 👏👏felicitări, foarte frumos, mai mulți ar trebuii sa facem acest lucru. Sustin aceste lucruri cum pot si. mi permit, si. s deacord cu acest tip de licitații, mult mai mult decat la la risipa de mancare cu aur(burgerul, inca mi se pare o tampenie)

    reply

Post a Comment